• SLAGVAARDIG EN SNEL
  • PERSOONLIJK ADVIES
  • EXPERT IN BREAKBULK

« Terug

Massagoed verschepen: een ruim vol bulkgoederen

Massagoed verschepen- een ruim vol bulkgoederen_1.jpg22 aug

Graan, rijst, kunstmest, ijzerschroot, erts, veevoer: dit zijn allemaal voorbeelden van massagoed. Jaarlijks verscheept ECL substantiële tonnages aan massagoed van Europa naar de Cariben en vice versa. Onze schepen zijn hier helemaal op ingericht en onze bemanning weet precies hoe ze bulkgoederen moeten laden, verschepen en lossen.

Massagoed

Bij het vervoeren van massagoed houden we ons aan de IMSBC-code (International Maritime Solid Bulk Cargoes code), met uitzondering van graan. Hierbij houden we ons aan de International Grain code. Door ons aan deze codes te houden kunnen we garanderen dat uw goederen veilig vervoerd worden en dat de gezondheidsrisico’s van onze bemanning tot een minimum worden beperkt.

Alle bulkgoederen vervoeren we in schone, luchtdichte compartimenten.

Stel ons uw vraag ▸ Bekijk de afvaartschema's ▸

We laden het massagoed in in onze compartimenten. Vaak plaatsen we er zakken overheen, zodat de lading niet kan verschuiven. De compartimenten dienen, met name als het levensmiddelen betreft, volledig schoon te zijn. Als het ruim roestig is, zullen we dit herstellen. In sommige gevallen is het nodig het ruim opnieuw te verven. Verder sluiten we de luiken altijd waterdicht af, zodat het massagoed onbeschadigd op plaats van bestemming aankomt en wordt geaccepteerd door de ladingeigenaar.   

Goede voorbereiding

Massagoed laden we meestal af op kades die daar speciaal voor zijn ingericht. Indien die mogelijkheid er niet is, zullen we ervoor zorgen dat we eigen hijskranen en dergelijke apparatuur bij ons hebben. We kennen de havens in de Cariben en diverse Zuid-Amerikaanse gebieden van buiten en weten exact wat wel en niet mogelijk is. Als er sprake is van nieuwe regelgeving passen wij ons daar ook op aan. We streven ernaar dat we altijd naar die landen kunnen blijven varen.

Iedere maand vaart er een schip naar de Cariben en Zuid-Amerika en weer terug. Als u tijdig aangeeft dat u bulkgoederen wilt vervoeren, kunnen we het inplannen voor de door u gewenste periode.

Stel ons uw vraag ▸ Bekijk de afvaartschema's ▸

« Terug

Scroll naar boven