• QUICK AND EFFICIENT
  • PERSONAL ADVICE
  • EXPERT IN BREAK BULK

« Back

Medewerker aan het woord: Chris van der Sluijs

Beautriumphtugboot 119.jpg02 Mar

Chris werkt sinds oktober 2021 bij Vertraco. In zijn rol als commercieel medewerker is hij verantwoordelijk voor het opvolgen en bewaken van gemaakte afspraken en werkt hij nauw samen met de operatie: “Ik geef tarieven af en bespreek de ruimte aan boord van de schepen. Is het ene schip vol, dan richt ik me op de lading van het volgende schip.”

Werkervaring in de logistiek

“Na mijn logistieke opleiding ben ik bij een douaneagentschap gestart waar ik veel bezig was met documenten opstellen. Hoewel ik er veel geleerd heb, was het ook een opstapje naar expeditie en met name project expeditie waar ik uiteindelijk veel werkervaring in heb opgedaan. Na vijf jaar werken bij mijn vorige werkgever was ik toe aan iets nieuws. Via via ben ik in contact gekomen met Vertraco. Het werk was totaal anders dan wat ik deed en daarom heb ik er goed over nagedacht om deze stap te zetten.”

“Als bedrijf nemen we verschillende opdrachten aan, waardoor elke dag anders is.”

Inwerkperiode en samenwerking

Drie maanden lang werd Chris ingewerkt door de persoon die hij ging opvolgen: “Deze collega ging met pensioen en ik draaide de werkdagen met hem mee. Zo kon ik de werkzaamheden mij eigen maken en de klanten leren kennen. Alle collega’s werken op dezelfde vloer en we weten van elkaar wat er speelt. Elke twee weken is er een dag van de afvaart. We werken met z’n allen naar dat moment toe en hebben zo een gezamenlijk project waar we elke keer weer trots op zijn.”

Dumptruck 3

Uiteenlopende vragen en veel klantcontact

Geen één pallet is hetzelfde en de klantvragen variëren veel: “Als bedrijf nemen we verschillende opdrachten aan, waardoor elke dag anders is. Daardoor is het werk uitdagend en hebben we elke keer een lading met een andere samenstelling. Ik heb veel klantcontact per mail, telefoon en app. We verzorgen de logistiek naar Guyana en Suriname, waardoor ik nu ook meer weet van de bestemming zelf. Een leuke bijkomstigheid van deze baan. Klanten komen ook graag naar kantoor voor afspraken en evaluaties. Inmiddels ken ik alle klanten en gaat het werk me goed af. Voorlopig zit ik hier op mijn plek.”

« Back

Scroll to top